Az Orosz-Magyar kormányközi Interregionális Együttműködési Konferencia támogatta a Nemzetközi Üzleti Fórum „Magyar-Oroszország” megrendezését

Az Orosz-Magyar kormányközi Interregionális Együttműködési Konferencia támogatta a Nemzetközi Üzleti Fórum „Magyar-Oroszország” megrendezését

Az Orosz-Magyar kormányközi Interregionális Együttműködési Konferencia

2019. szeptember 26-án Budapesten megrendezésre került az interregionális együttműködésről szóló Orosz-Magyar kormányközi bizottság első ülése, amelyen részt vett az „Üzleti Oroszország” Üzleti Nagykövete Magyarországon, a Nemzetközi Üzleti Fórum „ Magyarország- Oroszország” Szervezőbizottság Elnöke Alekszander Merezsko is. A kormányközi konferencia társelnökei Ilya Toroszov, az Oroszországi Föderáció gazdaságfejlesztési miniszterhelyettese és Magyar Levente Magyarország külügyminiszter-helyettese.

A felek megállapították, hogy Oroszország és Magyarország régóta fennálló és megbízható kereskedelmi és gazdasági partnerek. A interregionális együttműködés jelentős szerepet játszik a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok fejlesztésében, a kétoldalú együttműködés elmélyítése számos ágazatban hozzájárul a régiók társadalmi-gazdasági fejlődéséhez.

A felek megállapították, hogy Oroszország és Magyarország régóta fennálló és megbízható kereskedelmi és gazdasági partnerek.

A kölcsönösen előnyös együttműködés fenntartható fejlődése érdekében a Kormányközi Konferencia résztvevői megállapodtak abban, hogy további erőfeszítéseket tesznek az orosz régiók és Magyarország partneri viszonyainak erősítésére közös projektek végrehajtásával, az üzleti kapcsolatok fokozására közös kiállítási és vásár rendezvényeken, üzleti küldetéseken és befektetési projektekben való részvételük révén.

A Bizottság megvitatta az orosz-magyar interregionális együttműködés lehetséges területeit, és meghatározta az együttműködés olyan prioritási területeit, mint a mezőgazdaság és az agráripari komplexum, a lakás- és kommunális szféra, az egészségügy, az oktatás, az ipar és az építőipar.

A Kormányközi Konferencia résztvevői tudomásul vették és támogatták azt a szándékot, hogy 2020 áprilisában megrendezésre kerüljön a „Magyarország – Oroszország: alapvető trendek és exportlehetőségek” Nemzetközi Üzleti Fórum.

Ossza meg ezt:

a Fórum szervezőbizottsága

Tel.:+36 70 251 40 03 (magyar), +36 30 310 36 80 (orosz)
E-mail: info@budforum.org

Regisztráció